De hoogst geschoolde landen ter wereld: waar wonen de slimme mensen?

Ben jij slim? Ben jij slim?

In welk land wonen de slimste mensen? Waar vind je de meest intelligente mensen en waar vind je veel geschoolde mensen? Hier vind je de top 10 van meest geschoolde landen ter wereld. In de landen wonen dus, percentueel gezien, de hoogst opgeleide mensen. Geen mensen die nauwelijk tot tien kunnen tellen maar wetenschappers vanuit alle hoeken. Mensen die gestudeerd hebben en die veel bijdragen door onderzoek te doen of producten te ontwikkelen. Welk land mag zich de masterbrain noemen? Is het simste land te vinden in Europa of ergens in Azië? Zit Nederland ook in de top tien of zijn we net niet slim genoeg?

Nederland in de top tien?

Om gelijk maar antwoord te geven op bovenstaande vraag; nee, Nederland zit niet in de top 10 van meest geschoolde landen ter wereld. Dit betekent natuurlijk niet automatisch dat Nederland niet een geschoold land is. Toch zijn er zeker meer dan tien landen die het beter doen. Op nummer tien vinden we het Scandinavisch land Finland. De Scandinavische landen doen het vrijwel altijd erg goed in de vele lijstjes.

Nummer 10: Finland

Finland staat op nummer 10. Ongeveer 37 procent van de Finse bevolking heeft een opleiding gevolgd na de middelbare school. In Finland heeft dus meer dan éénderde van de bevolking in elk geval iets gestudeerd. Dit kan een universitaire studie zijn, maar ook een studie op de Hogeschool of beroepsonderwijs. In de meeste landen zijn rechtenstudies, sociale studies en economische studies erg populair maar in Finland niet. Finnen kiezen liever voor de technische studies en daar doen ze goed aan. Wanneer veel mensen verstand hebben van techniek kan een land zelf producten ontwerpen en bouwen. Finland is één van de rijkste landen ter wereld.

Australië heeft veel buitenlandste studenten 

Nummer 9: Australië

Het land van de mooie stranden staat op nummer 9. Ongeveer 37% van de bevolking heeft een opleiding gevolgd na de middelbare school (ongeveer net zoveel als in Finland). Australië is zeer succesvol in het lokken van buitenlandse studenten. Veel studenten willen graag studeren aan één van de universiteiten in Australië. Niet alleen vanwege de hoog aangeschreven universiteiten, maar waarschijnlijk ook omdat Australië een zeer prettig land is om in te verblijven.

Nummer 8: Verenigd Koninkrijk

In het Verenigd Koninkrijk wonen veel mensen die iets geleerd hebben. Net als Australië en Finland hebben ongeveer 37% van alle inwoners een opleiding gevolgd na de middelbare school. Het land is zeer geliefd door buitenlanders. Niet alleen omdat de universiteiten zeer veel prestige hebben. Ook omdat veel bekende wetenschappers in het Koninkrijk hebben gestudeerd. Veel bekende wetenschappers komen uit het Verenigd Koninkrijk. 

Nummer 7: Noorwegen

Het land van de olie staat op nummer 7. Noorwegen is een extreem rijk land. Het is zelfs één van de allerrijkste landen ter wereld waar een buitengewoon hoog levenstandaard heerst. Het Scandinavisch land is erg rijk geworden door olie. Dit betekent niet dat Noren veel geld uitgeven. Noren zijn zuinig en sparen liever zodat, als het olie op is, ze rijk blijven. In Noorwegen is net als in bovenstaande landen ongeveer 37% geschoold. Noren kunnen gratis naar de universiteit en/of hogeschool. Studenten hoeven geen collegegeld te betalen.

Nummer 6: Zuid-Korea

Bijna 40% van alle Zuid-Koreanen heeft een opleiding na de middelbare school afgerond. Een buitengewoon hoog percentage voor een klein land in het verre oosten. De meeste studenten in Korea kiezen een opleiding in de educatie en/of kunst sector. Een opleiding in de sociale/rechten/economische wereld is in Zuid-Korea minder populair.

Nummer 5: Nieuw Zeeland

In Nieuw Zeeland is bijna 40% van alle mensen behoorlijk geschoold. De bevolking van Nieuw Zeeland groeit ook al jaren lang behoorlijk snel. Veel mensen komen naar Nieuw Zeeland om daar een nieuw leven op te bouwen. Nieuw Zeeland is niet per definitie een zeer rijk land maar heeft wel een lekker klimaat om in te leven. Veel mooi natuur, vriendelijke mensen en de Engelse taal trekt veel buitenlanders naar Nieuw-Zeeland.

Nummer 4: Verenigde Staten

Amerika (of de VS) heeft ook een hoog percentage inwoners die een studie hebben afgerond na de middelbare school: maar liefst 41%. Veel Amerikanen weten dus hoe belangrijk het is om in elk geval iets geleerd te hebben. In Amerika vind je veel universiteiten die een zeer hoog prestigegehalte hebben. Veel beroemde wetenschappers hebben daar gestudeerd en een goed betaalde baan ligt al snel in het verschiet. De VS trekt veel buitenlandse studenten.

Nummer 3: Japan

Op nummer 3 vinden we het land Japan. Japanners weten wel wat studeren is. Bijna 45% van alle Japanners (en dat zijn er vrij veel) hebben een studie afgerond na de middelbare school. Japan is één van de grootste economieën van de wereld. Er worden veel nieuwe ontdekkingen gedaan in Japan en vooral op technisch gebied doet Japan het noemenswaardig goed.

Nummer 2: Israël

Het enige land in het Midden-Oosten dat in dit lijstje voorkomt is Israël. Maar liefst 45% van alle inwoners heeft een opleiding gevolgd na de middelbare school. Dit kan zowel een universitaire studie of een studie aan de hogeschool zijn. Het kan een studie op middelbaar niveau zijn. Israël is dus een behoorlijk intelligent land. Het land kent veel wetenschappers. In Israël worden ook veel mensen geboren. Het land groeit met een zeer hoog tempo.

Nummer 1: Canada

Het hoogst geschoolde land ter wereld is Canada. Maar liefst de helft (50%!) van alle inwoners heeft een opleiding gevolgd na de middelbare school. Dit maakt Canada de absolute nummer één. Canada trekt heel veel mensen vanuit het buitenland. Maar liefst 25% van alle mensen die in Canada hebben gestudeerd komen uit een ander land en hebben dus een ander nationaliteit dan de Canadese. Met name veel mensen uit arme landen die wel de capaciteit hebben om te studeren komen naar Canada om te studeren. Deze mensen blijven vaak ook in Canada wonen en dragen zo bij aan de groei van de Canadese economie. Erg slim bekeken van Canada!

Reageer op: "De hoogst geschoolde landen ter wereld: waar wonen de slimme mensen?"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk