Dikke oogleden: dik boven de ogen

Dik boven de ogen Dik boven de ogen

Dikke oogleden komen we vooral tegen wanneer we 's ochtends wakker worden. De oogleden kunnen dan dik en opgezet zijn. Opgezette oogleden resulteren vaak in een moe en onrustige uitstraling. Wanneer de oogleden weer normaal van dikte zijn komt er weer een fris en jonger uiterlijk tevoorschijn. Hoe kan het eigenlijk dat de oogleden in de avond en nacht gaan opzetten en hoe lang duurt het voordat de oogleden weer strak zijn getrokken? Hoe zorg je er voor dat er minder vocht ontstaat in de oogleden en hoe maak je de oogleden permant weer strak als de oogleden dik blijven gedurende de dag?

 

Opgezette en dikke oogleden

Veel mensen hebben het wel eens zien gebeuren: dikke oogleden. Het verdikte ooglid is vooral te zien wanneer we in de ochtend in de spiegel kijken. Een moe en rusteloos uiterlijk is dan vaak te zien. Zeker wanneer men niet goed heeft geslapen of wanneer met heel kort heeft geslapen is de verdikking heel duidelijk. Een dik en opgezwollen ooglid boven het oog is lelijk en maakt het oog asymmetrisch. Tevens ziet het gezicht er moe en ouder uit wanneer oogleden gaan hangen.

Vocht in de oogleden

Wanneer je een jong en strakke huid hebt zie je minder vaak de opgezette oogleden. De huid hersteld veel sneller dan bij oudere mensen. De huid kan snel vocht en andere vloeistoffen verwerken en vernieuwen. Hierdoor zal de huid er ook sneller weer mooi en jong uit zien. De oudere huid kan dat niet meer en heeft meer aandacht nodig. Wanneer men ouder wordt, is te zien dat de huid langer vouwlijnen blijft houden. De lijnen zijn nog lang zichtbaar na het wakker worden. Tevens blijven lijnen zichtbaar gedurende de hele dag en verdwijnen niet meer. De lijnen worden dikker en prominenter. Ook blijven verdikkingen zichtbaar en verdwijnen niet meer.

Een hangend ooglid kan erg irriteren

Ik voel mijn oogleden hangen

Wanneer men wakker wordt en de oogleden worden gevoeld is er sprake van een hangend ooglid. De oogleden worden gevoeld bij het knipperen van de ogen. Vaak is het echter zo dat er maar één oog afwijkend is. Het is echter wel erg vervelend en het kan een persoon onzeker maken over het uiterlijk. Hangende oogleden zijn met name te zien wanneer iemand erg kort of heel slecht geslapen heeft.

Oogleden corrigeren

Wanneer de oogleden niet meer kleiner worden (minder opgezet) is sprake van een opgezet ooglid dat in principe alleen nog maar zal verslechteren. De oogleden gaan steeds meer hangen. De vorm van het oog zal veranderen. Een amandelvormig oog zal door een hangend ooglid minder jeugdig lijken. De vorming van hangende oogleden hoort bij het proces van ouder worden, echter zijn er methodes om dit tegen te gaan. Wat kun je allemaal doen om je oogleden te liften en het hangen tegen te gaan?

  • Ga op tijd naar bed
  • Neem je rust
  • Slaap diep en zoveel mogelijk aan één stuk door
  • Neem een bril in plaats van contactlenzen
  • Drink voldoende water (vocht)

Boven de oogleden is het dik

Het kan ook voorkomen dat de huid boven de oogleden is verdikt. De verdikking kan ook voor een vreemde vorm van het oog zorgen. De verdikking trekt vaak wat sneller weg dan een verdikte bovenste ooglid. Het is echter wel zo dat een verdikking van de huid boven het bovenste ooglid ook erger wordt naarmate men steeds ouder wordt. Het zijn de eerste tekenen van het ouder worden. De ogen zijn erg belangrijk om een fris en jeugdige uitstraling te behouden. Verzorg je ogen daarom regelmatig en drink voldoende vocht. Probeer je slaap te pakken zorg voor een goede nachtrust.

Dikke wallen onder de ogen

Het kan ook voorkomen dat de huid onder de ogen is opgezet. De ophoping van vocht is met name verantwoordelijk voor de opzettingen. Zowel boven als onder het oog zorgt een ophoping van vocht voor een lelijk en oude uitstraling. Je moet de vocht kwijt. Je lichaam zal zelf het vocht verwijderen maar daar is echter wel tijd voor nodig. Om ervoor te zorgen dat je de verdikkingen niet ontwikkelt moet je voldoende vocht drinken. Als je te weinig vocht (water) drinkt geeft dat een reactie: je lichaam reageert. Het eerste wat je lichaam gaat doen is het vocht dat in je lichaam zit opslaan. Je lichaam gaat zoveel mogelijk vocht in je hoofd (gezicht) opslaan. Dit resulteert in een pafferig gezicht. Als je wallen onder de ogen hebt of dikke, opgezette oogleden hebt is het verstandig om voldoende water te drinken. Het lichaam zal het vocht dan sneller verwijderen.

Laatst aangepast op zondag, 25 maart 2018 13:19

Reageer op: "Dikke oogleden: dik boven de ogen"

1 Reactie

  • Reactielink patriziatbell18@gmail.com vrijdag, 17 augustus 2018 00:04 Geplaatst door patriziatbell18@gmail.com

    Ik heb 5 maanden later nog gezwollen (vocht ophoping) boven oogleden na een plex r behandeling bij medic skincare venlo inge goossens dat mens heeft mijn ogen verpest. En als ik naar deze kliniek terug ga gooit zij mij eruit. Het is een erg slechte kliniek en de eigenaresse is een vreselijk mens

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk