Wimpers langer maken: mooie wimpers

Mooie lange wimpers Mooie lange wimpers

Kun je wimpers ook langer maken en hoe moet je dat dan doen? Je ogen zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van je gezicht en bepalen voor een groot deel je look. Je ogen moeten zo sprekend mogelijk zijn om veel indruk te maken. Je wimpers zijn een belangrijk deel van je ogen omdat je wimpers de nadruk kunnen leggen op bijvoorbeeld de kleur van je ogen. Donkere en lange wimpers kunnen extra contrast creëren tussen het oogwit en je wimpers. Je ogen vallen hierdoor meer op. Als ogen opvallen, val jij ook meer op. Hoe maak je mooie en lange wimpers? Moet je aan de slag met valse wimpers of zijn er ook andere middeltjes?

Lange en volle wimpers

Veel vrouwen willen mooie en volle wimpers. Vaak heeft men dat niet van zichzelf en dus moet je de natuur even een handje meehelpen. Donkere wimpers geven veel contrast aan het oog en dat is precies wat veel mensen graag willen. Lange wimpers zijn ook een teken van een goede gezondheid en jeugdigheid. Wanneer iemand mascara aanbrengt worden de wimpers ook donker, maar vaak is het effect van een mascara niet voldoende. Hoe maak je de wimpers nou voller en langer dan ze nu zijn?

Ook wimpers moet je verzorgen

Wimpers goed verzorgen

Verzorging is altijd erg belangrijk om er mooi uit te zien. Vaak valt het niet zo op wanneer iemand veel aandacht heeft besteed aan het uiterlijk. Dit is ook precies wat je wilt. Het valt vaak nog veel meer op wanneer iemand helemaal geen aandacht heeft besteed aan het uiterlijk. Iemand kan er dan uitzien als een onverzorgd persoon. Wanneer iemand teveel aandacht aan het uiterlijk heeft besteed valt dat ook (negatief) op. Iemand kan er dan onzeker en tevens ook onverzorgd uitzien. Men ziet er bij teveel make-up onnatuurlijk uit. Een onnatuurlijke uitstraling wordt door veel mensen (ook mannen) niet mooi bevonden.

Vaseline en wimpers

Je hebt er misschien al wel eens van gehoord: vaseline en wimpers. Wanneer je de wimpers insmeert met vaseline kunnen de wimpers er mooier en voller uit komen te zien. Elke avond de wimpers even insmeren met vaseline doet wonderen voor je wimpers. Ook voor de huid is vaseline een wondermiddeltje. Het zorgt ervoor dat een uitgedroogde huid verleden tijd wordt. Je kunt de vaseline ook aanbrengen met een mascarakammetje. Houd er wel rekening mee dat je vaseline aanbrengt op een gereinigde huid. Het ideale tijdstip is dus 's avonds voordat je gaat slapen. 

Valse wimpers

Valse wimpers kun je ook aanbrengen. De valse wimpers geven direct effect maar let op: het kan er nep uitzien. Wie de wimpers zelf aanbrengt moet hier wel enige handigheid in hebben. Het kan er snel nep en onnatuurlijk uit komen te zien. Koop ook neppe wimpers van goede kwaliteit en koop nooit wimpers die veel te donker zijn. Zeker wanneer je zelf blond haar hebt is een te donkere kleur erg onnatuurlijk.

Donker opmaken of juist niet?

Wanneer er donkere make-up wordt aangebracht komen de ogen meer tot hun recht. De ogen zijn erg belangrijk want een groot deel van communicatie vindt via de ogen plaats. De ogen genieten daarom extra veel aandacht. Wanneer je donkere make-up, en dan met name donkere mascara aanbrengt, vallen de ogen veel meer op. Als je erg blond bent van jezelf is het raadzaam om niet al te donkere mascara te kiezen. Het contrast wordt dan te groot. Ook wanneer je bruine ogen hebt is te donkere mascara niet aan te raden. 

Voeding en je wimpers

Voeding is erg belangrijk om gezond haar en huid te krijgen. Je haar heeft voedingsstoffen nodig om goed te kunnen groeien. Wie onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgt gaat dat zien aan de conditie van het huid en haar. Een grauwe teint is snel zichtbaar wanneer mensen niet goed eten. De huid wordt vaal en grijs. Ook wordt het haar dun en vaal. Het haar breekt snel en verliest aan volume. Ook de wimpers zullen minder donker worden en kleiner. De wimpers worden tevens minder lang wanneer men niet goed eet. Mensen die bijvoorbeeld ondergewicht hebben (of veel te weinig eten) krijgen vaak tekenen van haaruitval. Het haar valt dan spontaan uit. Eet daarom goed voor mooi haar en een prachtige, schitterende huid.

Laatst aangepast op woensdag, 31 augustus 2016 09:01

Reageer op: "Wimpers langer maken: mooie wimpers"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk