Mannelijk model worden: hoe gaat dat?

Mannelijk model Mannelijk model

Een mannelijk model worden is misschien iets waar je altijd al van hebt gedroomd maar nooit in praktijk hebt gebracht. Het kan ook zijn dat andere mensen vaak tegen jou hebben gezegd dat je er goed en bijzonder uitziet. Je zou misschien wel een model kunnen worden. Je kunt je natuurlijk afvragen waarom je überhaupt een model wilt worden. Wat zijn de voordelen van een mannelijk model en kun je geld verdienen als model op de catwalk? Is de modellenwereld niet meer een vrouwen aangelegenheid en wat zijn de eisen die gesteld worden aan mannelijke modellen? Moet je juist heel erg knap zijn of misschien wel heel gespierd?

De afmetingen van een model

Een model moet voldoen aan een aantal afmetingen. Waarom dat moet is eigenlijk heel logisch. Als model draag je kleding van designers. Kleding die gepresenteerd wordt is meestal een bepaalde maat die de meeste modellen kunnen dragen. De meeste mannelijke modellen zijn daarom ook vaak even lang, even breed en even gespierd. Ook is het belangrijk dat je de zogenaamde ideale modellen afmetingen hebt omdat dit een slank tot licht gespierd figuur impliceert. Kleding dat gedragen wordt door een model met de juiste afmetingen staat beter dan kleding dat gedragen wordt door iemand met buitenproportionele maten.

Een model moet dus de gewenste afmetingen hebben. Het belangrijkste is altijd je lengte. Als mannelijk model moet je ongeveer een lichaamslengte hebben van186 cm tot ongeveer 188 cm. Je mag natuurlijk wel iets langer of iets korter zijn, maar houd er dan wel rekening mee dat je kansen om werk te vinden wordt verlaagd. Mannelijke modellen die kleiner of langer zijn dan de standaard maten hebben vaak iets anders bijzonders wat hun lichaamslengte compenseert. Je moet dan denken aan een knap gezicht met''iets bijzonders''.

Je figuur moet goed zijn

Het figuur van een mannelijk model

Als je een willekeurig magazine openslaat zie je meteen dat de mannen allemaal een slank figuur hebben. De succesvolle mannelijke modellen hebben allen een fit figuur. Dit betekent dat er weinig vet aan het lichaam zit. Het vetpercentage van een mannelijk model is laag. Tevens is de huid goed verzorgd en leeft een model gezond. De ogen stralen, de huid glanst en het haar is vol en dik. De torso van een mannelijk model moet in topconditie zijn. Dit betekent een licht gespierd lichaam. Een mannelijk model met teveel spieren is bijna nooit succesvol omdat deze niet in kleding past. Ook een model met overtollig vet krijgt meestal geen klussen. Een mannelijk model sport veel en is elke dag bezig om het lichaam in topconditie te houden.

Waar kun je model worden?

In Nederland zijn veel modellenbureaus waar je terecht kunt. Dit is ook niet verwonderlijk want het Nederlandse model (de Nederlandse man) is populair in het buitenland. Designers zijn dol op de kenmerken van de Nederlandse man. Lang, blond en licht gespierd is zeer in trek. Ook de Deense, Zweedse en Duitse modellen zijn geliefd. Modellenbureaus speciaal voor mannen zijn vooral te vinden in Amsterdam. Ook in andere steden zoals Rotterdam en Utrecht hebben modellenbureaus. De noordelijke steden Groningen en Leeuwarden hebben minder bureaus, echter zijn de modellenbureaus in deze steden vaak wel gespecialiseerd in een bepaald gebied.

Wat moet je kunnen als mannelijk model?

Een mannelijk model loopt vooral veel catwalks (runway). Dit gebeurt meestal tijdens de fashionweeks in verschillende steden. Je moet dan denken aan steden als Milaan en Parijs. Ook Amsterdam, Kopenhagen, Londen en New-York moet je niet vergeten. Naast het lopen van een catwalk kun je klussen doen voor de camera. Je poseert voor een merk. Wanneer je het gezicht bent geworden van een bepaald merk kun je veel geld verdienen echter moet je niet vergeten dat je vrouwelijke collega's vaak meer gaan verdienen. Modellen als Doutzen Kroes en Adriana Lima verdienen miljoenen. Een mannelijk model verdient veel minder.

Reageer op: "Mannelijk model worden: hoe gaat dat?"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk