Grote sieraden zijn in de mode trends

Grote stenen Grote stenen

Grote sieraden zijn hip en trendy en dit zien we om ons heen terug. Sterren dragen grote sieraden van topontwerpers, maar in het dagelijks leven zien we ook mensen met steeds grotere sieraden. In tijden van crisis worden we creatief en dit  zien we duidelijk terug in de ontwerpen van sieraden, het mag groot en uitbundig zijn. Hoekige structuren en geometrische decors met vaak een knipoog naar het verleden Klein is uit, laat zien wat je mooi vindt en durf te pronken met grote juwelen, stenen en kristallen. Komt de hoedenspeld weer in de mode? Welke vormen zijn in en welke kleuren gaan we zien? Sieraden trends, verassend en groots.

Waarom grote sieraden?

Grote sieraden zijn hot, joekels van stenen decoreren colliers op de catwalk. Maar grote stenen zijn niet alleen weggelegd voor de rijken, het mogen ook glasstenen zijn. En zeg nou zelf… Kun jij het verschil ontdekken tussen echte edelstenen en prachtig facetgeslepen gekleurd of helder glas?  Grote sieraden waren al eens eerder in de mode, in de art deco periode jaren, '20 en jaren '30, zagen we prachtige broches en andere sieraden van groot formaat. Maar ook voor deze periode zijn grote sieraden al vaker in de mode geweest. Veel sieraden hebben tegenwoordig in het ontwerp nog steeds een knipoog naar deze boeiende tijden op het gebied van fashion in de sieradenindustrie.

Welke kleuren zijn hip en trendy?

De zilveren ketting met daaraan een klaverblad of ander eenvoudig hangertje is niet meer hot, misschien voor dagelijks gebruik, ma ar zeker niet voor een leuk feest. Op een feest of ander event pak je groots uit. Je sieraad mag gezien worden.

Bekende ontwerpers met grote sieraden

Veel ontwerpers zien de trend van de grote sieraden en pakken hier dan ook zelf groots mee uit. Enkele bekende ontwerpers en producenten met veel grote sieraden en grote stenen in hun collectie zijn:

  • Rodrigo Otazu
  • Swarovski
  • Marco Bicego
  • Laura Gibson
  • David Yurman
  • Lorraine Schwartz

Pyramide vormen, hoekige structuren en geometrische vormen

Naast dat veel sieraden groot worden uitgevoerd zien we ook andere trend; hoekige en pyramide vormen. Sommige vormen lijken te zijn gevormd met als inspiratiebron de punk periode ander vormen refereren meer naar de art deco periode.

Stenen zijn hot; kleur mag weer

Grote stenen zijn hot. Vooral de smaragd lijkt weer helemaal hip te worden. De prachtige groene kleur spreekt al eeuwen mensen aan, maar was de afgelopen jaren niet meer enorm populair. Hoe dan ook de smaragd is nu weer een veel geziene steen op de catwalk en helemaal hot. Daarnaast zijn ook andere stenen in populariteit aan het stijgen denk maar eens aan de prachtige blauwe saffier, topaas of tanzaniet; prachtig! De stenen hoeven niet echt te zijn, prachtig geslepen, kwalitatief goede kristal voldoet prima.

Spelden en hoedenspelden opnieuw in de mode

Dunne staafjes of spelden met aan het einde een mooie decoratie. De hoedenspeld was begin 20e eeuw populair en versierde vele dameshoeden. De speld maakt waarschijnlijk een begin aan een heuse comeback. Deze leuke decoratieve spelden zijn niet alleen toepasbaar op hoeden maar kunnen ook leuk opgespeld worden op een jas, sjaal en zijn zelf leuk in je haar. Super leuk, makkelijk en trendy.

Laatst aangepast op maandag, 06 november 2017 15:21

Reageer op: "Grote sieraden zijn in de mode trends"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk