Zonnebrillen trends 2015: stijl, vorm en materiaal

Trendy brillen Trendy brillen

De zonnebrillen mogen natuurlijk niet ontbreken als het weer hartje zomer is. Ook in de lente, herfst en zelfs in de winter is de zonnebril een belangrijke accessoire. De trends rondom de zonnebril verandert elk jaar weer net zo hard als kleding en andere trends op het gebied van de mode. Grote zonnebrillen merken veranderen daarom ook elk jaar hun collectie zonnebrillen weer. Een aantal jaren geleden was de houten zonnebril een must have. Hoe zit het met het jaar 2015? Zien we nu de grote zonnebrillen weer of zien we iets nieuws verschijnen?

Zonnebrillen trends, stijl en mode

Zonnebrillen trends: trendy shadesNa een lange periode van donkere dagen is het weer tijd voor meer zon. De zomer lijkt elk jaar sneller de kop op te steken. Dit betekent dat de zonnebril automatisch meer gedragen wordt. Het is daarom belangrijk om meer tijd en energie te steken in de juiste zonnebril. Dit is misschien makkelijker gezegd dat gedaan, want hoe kies je nou de juiste zonnebril? Welke stijls en trends zien we in de zomer van 2015?

Houten zonnebril: puur natuur

Een aantal jaren geleden was de houten zonnebril een echte eyecatcher. Veel mensen kochten de bril omdat het weer eens wat nieuws was en omdat de bril relatief betaalbaar bleek. De bril van hout is gemaakt van een speciaal soort bamboe. De zonnebril van hout heb je in verschillende vormen en maten, echter is het model in de meeste gevallen wat minder uitgesproken dan je bij metalen materialen ziet. In de zomer van 2015 komt ook de houten zonnebril weer terug. Dankzij nieuwe technieken zal de bril in meerdere monturen worden gebogen.

Glazen met kleur

Gekleurde glazen zijn van alle tijden. Misschien weet je nog wel de gekleurde, ronde glazen, onder andere populair bij de hippies. Deze glazen komen in 2015 weer terug. Ook grote monturen met gekleurde glazen gaan we zien. Met name felgekleurde glazen zullen we zien. Doorschijnende glazen (glazen waar je ook de ogen kunt zien) zul je minder vaak tegenkomen. 

Pilotenbril

Over de pilotenbril valt eigenlijk niet zo heel veel te zeggen. Deze bril blijft altijd populair! De pilotenbril is een bril met een zeer herkenbare vorm. Niet iedereen lijkt automatisch mooi in deze bril. Met name mensen met een ovalen gezicht lijkt goed in dit montuur. Mensen met een wat hoekig gezicht kunnen de bril ook goed dragen. Een pilotenbril is zeer populair bij modellen. In 2015 zal de pilotenbril uiteraard weer even populair zijn als anders. Met name dure merken hebben verschllende pilotnebrillen in het assortiment. Dit heeft met name te maken vanwege het grote succes van de montuur. Het montuur is tevens vrij ongevoelig voor trends.

Goedkope zonnebrillen 2015

Kies de zonnebril zorgvuldig!Het aankomend jaar zal ook het jaar waar je veel goedkope zonnebrillen ziet in de vorm van duurdere monturen. Uiteraard zagen we dat jaren geleden ook al. Deze fake monturen zullen aankomende zomer echter een stuk mooier en beter worden. Goedkoop betekent vaak duurkoop. Toch hoeft dat bij zonnebrillen niet altijd zo te zijn. Zonnebrillen zijn vaak slachtoffer van vroegtijdige vernietiging. Het komt vaak voor dat mensen per ongeluk op een zonnebril gaan zitten. Een steel breekt dan snel af. Het is daarom raadzaam om naast je dure, merk zonnebril, een goedkopere bril aan te schaffen. 

Zonnebril met een factor

Het is extreem belangrijk om een zonnebril te kopen waarvan de glazen bescherming bieden tegen UV straling van de zon. Zonlicht bevat namelijk schadelijke straling die je netvlies kan beschadigen. Wie een zonnebril draagt moet daarom rekening houden met veiligheid. Zorg dat je een goede bril koopt en vraag naar de bescherming van de glazen. Een zonnebril waar geen beschermende glazen in zitten verwerkt kunnen de ogen beschadigen. Deze beschadiging kan dusdanig ernstig zijn dat de netvlies permanent beschadigd raakt. Kijk nooit rechtstreeks in de felle zon!

Zonnebril wel of niet verzekeren

Je hebt er misschien nog nooit over nagedacht: een zonnebril verzekering! Zoals eerder gezegd komt het regelmatig voor dat de zonnebril vroegtijdig gesloopt wordt door iemand anders of misshien wel door jezelf. Het gebeurt ook regelmatig dat dure merk zonnebrillen gestolen wordt. Vaak laten mensen hun zonnebril op het terras of op strand liggen. Een verzekering kan dan uitkomst bieden!

Laatst aangepast op dinsdag, 27 maart 2018 16:35

Reageer op: "Zonnebrillen trends 2015: stijl, vorm en materiaal"

Anderen lazen ook

Medische informatieā€¦
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

Ā© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk