Stralend witte tanden 10 tips van over de hele wereld!

Witte tanden Witte tanden

Hoe krijg je mooie witte tanden? Iedereen wil mooie witte tanden, maar hoe krijg je mooie witte tanden? Er zijn verschillende manieren je tanden mooi wit te maken. Naast goed poetsen zijn er ook andere minder gangbare manieren je tanden te bleken en een wittere tint te geven. Hoe krijg je snel witte tanden op een natuurlijke manier? Over de hele wereld worden verschillende trucjes gebruikt om tanden witter maken, vaak met een natuurlijk middel. Let wel op niet alle methodes zijn even tandvriendelijk en kunnen op lange termijn meer schade dan goed aanrichten.

Gele tanden?

Stop met het drinken of minder met het drinken van cola, koffie ,thee en alcohol. Rook je er ook nog bij dan zijn gele tanden je geen onbekend fenomeen. Stop met roken voor je gezondheid, maar ook voor wittere tanden. Naast deze vanzelfsprekende methodes zijn er ook andere manieren om je tanden mooi wit te maken op een natuurlijke manier. Deze tips zijn slechts gebruikte methodes over de hele wereld, de werking ervan zou je zelf kunnen testen. Of de methodes altijd even goed voor je gebit zijn valt te betwisten.

De top 10 van manieren om je tanden witter te maken

Er bestaan verschillende manieren je tanden witter te maken, wat zijn de manieren die over de hele wereld worden gebruikt om mooie witte tanden te krijgen?

Sinaasappelschil

Je zou het niet denken maar sinaasappelschil wordt gebruikt om je tanden witter te maken. In de witte kant van de schil zit een zuur waardoor je tanden witter worden. Wrijf je tanden ermee in, laat het even inwerken en je tanden worden witter. Zuren zijn vanzelfsprekend niet goed voor je tanden, desondanks maken mensen in Thailand veelvuldig gebruik van deze methode.

Verbrand brood?

Ja je leest het goed verbrand brood wordt ook gebruikt om tanden witter te maken. Het verbrand brood wordt vooral in Iran en andere oosterse landen vermalen tot een fijn poeder om de tanden met een beetje water mee te poetsen. Dit is geen verfrissende methode, maar de mensen in Iran zien het als de methode voor mooie witte tanden.

Een aardbei?

In een aardbei schijnen ook zuren te zitten die zorgen voor mooie witte tanden. Het regelmatig inwrijven van je tanden met een aardbei moet snel resultaat geven. Je kunt ook een paar aardbeien prakken en hier je tanden mee poetsen.

Kurkuma de geelwortel

Misschien ken je het wel; Kurkuma. Kurkuma wordt veel gebruikt in Indiase gerechten en is geel van kleur. Kurkuma wordt verkregen door de geelwortel te vermalen tot een geel poeder. Het gele poeder kun je ook gebruiken om je tanden mee te poetsen. Is dit het geheim van de vaak stralend witte tanden va Indiase mensen?

Zout

Deze methode hoor je vaker en wordt over hele wereld gebruikt je tanden witter te maken. Door het poetsen met zout poets je bij herhaaldelijk gebruik wel je glazuurlaag weg. Spoelen met zout kan wel helpen de bacteriën in je mond te verminderen door de ontsmettende werking van zout.

Eet een appel

Een appel is niet alleen lekker, maar de zuren in een appel zorgen ook voor wittere tanden. Eet na het eten een appel en je tanden blijven mooi wit.

Een tandenmasker

Geen masker voor je gezicht maar een masker voor tanden, ja het bestaat. Wil je een masker voor je tanden maken droog dan een tot 4 keer doordrenkt wattenschijfje in bier op, moet het snel drogen gebruik dan een föhn. Doe hierna een paar druppels olijfolie op de schijfjes en laat het drogen op je tanden. Een vreemde tip maar het schijnt zelfs populair te zijn onder Hollywood sterren.

Houtskool om op te kauwen

Dit klinkt wel heel primitief, maar er zijn ook mensen die deze methode gebruiken om mooie witte tanden te krijgen. Eigenlijk is deze methode gelijk aan de verbrand brood methode, alleen wordt bij deze methode het houtskool in de mond kapot gekauwd waardoor het langs de tanden schuurt. Hierna worden de tanden gepoetst.

Tandpasta voor wittere tanden

Dit gebruiken we in de westerse landen nu veel. Een tandpasta met een speciale witformule kan je tanden snel witter maken.

Tanden bleken

Helemaal hot overgekomen vanuit Amerika, tanden bleken voor wittere tanden. Met behulp van speciale middeltjes worden je tanden gebleekt. Maar let op, ook voor deze methode geldt dat overdaad schaadt.

Reageer op: "Stralend witte tanden 10 tips van over de hele wereld!"

Anderen lazen ook

Medische informatieā€¦
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

Ā© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk