Hoe herken je verliefdheid?

Verliefd? Verliefd?

In Nederland zijn er ontzettend veel mensen single en eenzaam. Deze mensen willen graag een relatie. Toch blijkt het moeilijk te zijn om een geschikte partner te vinden. Een serieuze partner ontmoet je vaak op het werk, in de sportschool of tijdens je studie. Het herkennen van interesse is vaak lastig. Dit heeft te maken met persoonlijkheidsverschillen. Sommige mensen zijn erg amicaal en lijken het goed te kunnen vinden met iedereen. Andere mensen zijn juist erg timide en afstandelijk. De ogen zijn erg belangrijk bij het herkennen van verliefdheid. Ontdek hier of die leuke man of vrouw op je werk verliefd is!

Het herkennen van verliefdheid

Is het de blik van iemand of zijn het de gebaren die iemand maakt? Misschien zijn het de woorden die iemand gebruikt of hoe iemand zich kleedt? Wanneer iemand verliefd raakt is dat vaak wel merkbaar. Soms is het echter moeilijk te zien en sla je de plak volledig mis. Andere mensen zijn juist erg ongevoelig voor de signalen en weten niet goed waar ze op moeten letten. Mannen en vrouwen laten vaak op een andere manier zien dat ze verliefd zijn. Hoe je verliefdheid herkent lees je hier.

Veel oogcontact is een goed teken

Een vrouw die verliefd is op een man

Als single man wil je misschien wel eens een leuke vrouw tegenkomen. Misschien op je werk of bij de sportschool. Leuke vrouwen zijn er genoeg, maar hoe herken je nou dat ze jou ook wel ziet zitten. Welke signalen geeft ze af? Vrouwen zijn vaak subtiel met de signalen. In de meeste gevallen tonen ze meer dan gemiddeld veel aandacht aan jou als man. Ze lachen veel om de grappen die jij maakt en maken meer oogcontact dan anderen.

  • Een verliefde vrouw maakt meer oogcontact
  • Een vrouw die verliefd is geeft de man in kwestie meer aandacht

Vrouwen kunnen het leuk vinden als het initiatief ligt bij de man. Ze kan het leuk vinden als de man haar op date neemt. Een romantisch etentje of de bioscoop. Misschien wel een combinatie van die twee? Er zijn ook veel vrouwen die liever zelf het initiatief nemen en de man op date vragen. Laat je niet overdonderen en wees gelijkwaardig aan de vrouw. Een date die gelijkwaardig is, is een succesvolle en geslaagde date voor zowel de man als de vrouw. Probeer als man absoluut niet met machogedrag indruk te maken! Veel vrouwen vinden machogedrag zeer onaantrekkelijk en een grote afknapper. 

Een man die verliefd is op een vrouw

Mannen die verliefd raken maken net als vrouwen ook meer oogcontact en tonen meer interesse in de vrouw. Hij probeert indruk te maken op de vrouw. In de meeste gevallen gebeurt dat door middel van humor en bijzondere verhalen. Een man die veel vertelt over wat hij allemaal in het buitenland gedaan heeft, hoe hij op avontuur is geweest en wat hij wel niet allemaal mee gemaakt heeft tijdens zijn studentenperiode, probeert indruk te maken. Een vrouw die verliefd is op deze man zal zijn verhaal graag willen horen! Een vrouw die niet geïnteresseerd is in deze praatjesmaker vindt het verhaal minder overtuigend.

  • Een verliefde man probeert indruk te maken met humor
  • Een man die verliefd is praat veel over zichzelf

De grootste valkuil waar een verliefde man in kan vallen is doorslaan in het maken van indruk. Vaak gaat dit hand in hand met haantjesgedrag. Hij probeert met machogedrag de vrouw te overtuigen van zijn kunnen, zijn mannelijkheid of zijn dapperheid. Soms komt hier ook agressie bij kijken. Veel vrouwen vinden dit zeer onaantrekkelijk. Het staat tevens haaks op de Nederlandse cultuur. Mannen en vrouwen in Nederland zijn aan elkaar gelijk. Indruk maken kun je ook op een andere manier doen. Denk aan het schenken van oprechte aandacht aan de vrouw in plaats van alleen maar te vertellen over jezelf. Geef subtiele complimenten, laat elkaar uitpraten en vul elkaar aan. 

Vrouwen die op een date gaan met een verliefde man doen er vaak verstandig aan om de man ook de kans te geven om zijn best te doen. Probeer als vrouw niet alle beslissingen zelf te maken. Laat de man ook beslissen wat hij wil, welke film hij wil zien en waar jullie een hapje kunnen eten. Als vrouw moet je op een date de touwtjes ook los kunnen laten. 

Een man die verliefd is op een man

Het kan voor mannen soms lastig zijn om verliefdheid van andere mannen te herkennen. Vaak weet je als man niet of de man überhaupt geïnteresseerd kan zijn in jou. Veel homoseksuelen gaan er standaard van uit dat andere mannen heteroseksueel zijn. Dit is echter lang niet altijd het geval. Ga er dus nooit automatisch vanuit dat iemand die je leuk vindt automatisch hetero is. In de meeste gevallen vinden homo's het een beetje lastig om te vragen of een andere man op het werk of in de sportschool ook homo is.

  • Een verliefde man herken je aan interesse voor de man
  • Veel oogcontact (langer staren) kan interesse betekenen

Wil je direct weten of een andere man verliefd is en/of überhaupt geïnteresseerd? Vraag dan gewoon of hij een relatie heeft. Als het antwoord nee is, dan kan er nog van alles mogelijk zijn!

Laatst aangepast op zondag, 25 maart 2018 12:09

Reageer op: "Hoe herken je verliefdheid?"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk