Veel water drinken is gezond: drink je slank

Lekker water! Lekker water!

Mensen drinken in het algemeen veel te weinig water. Dit komt omdat er overdag geen tijd is of omdat het gewoon wordt vergeten. Gemiddeld moet een mens ongeveer 2 liter water drinken. Ideaal is het om meer dan twee liter water te drinken. Wanneer het lichaam zwaar belast wordt moet je meer water drinken dan twee liter. Mensen die willen afvallen doen er ook verstandig aan om extra water te drinken. Het lichaam kan beter functioneren als er veel vocht aanwezig en tevens zie je er slanker uit als het vochtbalans in orde is. Het water geeft je ook vol gevoel.

Water drinken om af te vallen

Afvallen is niet makkelijk. Veel mensen hebben het wel eens geprobeerd en komen er steeds weer op terug. Verantwoord afvallen is nog veel moeilijker dan het volgen van een crashdieet. Verantwoord afvallen betekent dat je vet kwijt raakt op een manier die het meest gezond is. Dit betekent dat je heel geleidelijk afvalt en wel de nodige voedingstoffen binnenkrijgt om goed te kunnen functioneren. Het is dat heel erg belangrijk om te kijken naar wat je allemaal wel en niet eet. Veel mensen zijn eerder geneigd om een crashdieet te volgen. Je valt dan in een korte tijd heel veel af. De meeste mensen denken echter dat ze afvallen in vet. Vaker is het gewoon afvallen in vocht en darminhoud.

Water blijven drinken

Water (vocht) geeft je een vol gevoel. Het is misschien niet het gevoel dat je krijgt wanneer je veel eten hebt gehad maar het kan zeker bijdragen een verhoging van het gevoel dat je vol bent. Het is belangrijk om een fles met water bij je te hebben staan. Zorg dat je altijd bij water terecht kunt. Mensen die de hele dag niet drinken krijgen hier op den duur ook last van. Men wordt gestresst en krijgt hoofdpijn. Het lichaam functioneert niet goed meer en men kan niet goed en helder meer nadenken. Het is extreem belangrijk om voldoende te drinken. Wanneer er constant te weinig wordt gedronken kan met uitdrogen. Het lichaam kan zeer snel uitdrogen want het bestaat voor ongeveer 60% uit water.

Het lichaam functioneert beter

Mensen die willen afvallen doen er dus goed aan om veel te drinken. Het lichaam functioneert beter en moet heeft een verzadigd gevoel. Veel water reinig het lichaam van binnenuit. Let er wel op dat je alleen water, koffie of thee drinkt. Ga zeker geen frisdranken drinken. Frisdrank is een gigantisch dikmaker omdat er heel veel suiker in zit. Ga ook geen light producten drinken. In light producten zitten kunstmatige zoetstoffen. Deze kun je beter vermijden, ondanks er nooit echt bewezen is dat ze schadelijk voor het lichaam zijn. 

Je gezicht wordt slanker

Water kan ook helpen om het gezicht slanker te laten lijken. Als je weinig vocht drinkt gaat het lichaam dat vocht bewaren (opslaan) in onder andere je gezicht. Het gezicht ziet er dan opgezet en opgezwollen uit. De contouren van het gezicht zijn minder zichtbaar geworden als je weinig water drinkt. Mensen die veel water drinken hebben een strakker gezicht en dat zie je direct. Zorg dat je lichaam het vocht niet vasthoudt maar gebruikt. Ga daarom voldoende drinken en zorg dat je geen dorst krijgt. Het beste is om je dorst voor te zijn. Wanneer je vaak vergeet om te drinken kan het handig zijn om een wekker te zetten die je helpt te herinneren om te drinken. Vooral bij ouderen kan dit geheugensteuntje helpen om uitdroging te voorkomen.

Reageer op: "Veel water drinken is gezond: drink je slank"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk