Buikvet verbranden man; tips en manieren

Vet verbranden! Vet verbranden!

Voor het verbranden van buikvet heb je geen magische pillen nodig. Buikvet zal je echt zelf moeten verbranden voor een mooie platte buik. Wil je van je dikke buik af? Begin dan vandaag nog met oefeningen en trainingen. Buikvet verbranden is echter zwaar en je moet er veel voor doen. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om dit buikvet te verbranden. Vooral mannen kunnen last hebben van een vetophoping in de buikstreek. Snel afvallen resulteert vaak in minder spiermassa maar de buik blijft, frustrerend genoeg, gewoon zitten. Een ander woord voor een dikke buik met veel buikvet is: abdominale obesitas. Bij mannen wordt een buikomtrek van meer dan 94 centimeter gezien als obesitas.

Buikvet bij de man

Naar het strand, in het zwembad of in de zomermaanden komt de buik toch al vrij snel een beeld. Voor veel mannen geen plezierige ervaring. Door de te dikke buik met veel buikvet ontstaan een, voor veel mensen, onaantrekkelijk figuur. Dat veel buikvet niet mooi wordt gevonden is natuurlijk zeer vervelend, maar een dikke buik is ook ongezond. Buikvet wordt vaak in verband gebracht met diabetes type 2, aandoeningen aan het hart, aandoeningen aan de bloedvaten en soms zelfs kanker. Er is dus alle noodzaak je lichaam weer op een gezond gewicht te krijgen en het buikvet te laten verdwijnen.

Buikvet bij de man heeft vaak te maken met hormonen. Bij mannen wordt het plaatselijk buikvet op de buik in veel gevallen veroorzaakt door het stresshormoon cortisol. Dit opslaan kan worden tegengewerkt door anderen hormonen. Hormonen die het opslaan van buikvet tegenwerken zijn: groeihormonen, testosteron en DHEA (Dehydroepiandrosteron). Helaas  neemt de aanmaak van veel hormonen naarmate het ouder worden steeds verder af en is de kans op een dikke buik met buikvet steeds meer aanwezig. Hoe kun je afvallen rond de buik en dit buikvet verwijderen?

Tip 1: Het verbranden van buikvet bij de man

Zorg voor een toename van groeihormonen, testosteron en DHEA. Groeihormonen kun je laten toenemen door veel te slapen, het eten van genoeg eiwitten, krachttrainingen en stress te beperken. Testosteron kun laten toenemen door voldoende te slapen, voldoende gezonde vetten tot je te nemen, het drinken van alcohol (bier) te beperken, veel groenten te eten, je stress niveau te verlagen, te sporten/trainen (intensief tot 45 minuten). Ook voedingssupplementen kunnen bijdragen aan een verhoging van je testosteron niveau. DHEA kun je verhogen door vrijwel dezelfde maatregelen, een gezonde leefstijl doet wonderen voor je lichaam. DHEA en andere hormonen kun je ook in pil vorm/supplementen kopen, zo kun je voorkomen dat het niveau steeds verder daalt naarmate het ouder worden.

Tip 2: Ga niet abrupt weinig eten en overmatig veel sporten

Weinig eten en overmatig sporten kan het tegenovergestelde effect hebben. Doordat je niet veel eet, maar wel veel sport kan het zijn dat je lichaam een signaal krijgt het vet juist op te slaan in plaats het te verbranden. Snel buikvet verbranden kan door bijvoorbeeld voeding tot je te nemen die de verbranding stimuleert.

Tip 3: Eet gezond denk aan de oermens

Buikvet is niet alleen te wijten aan hormonen, ook ons steed veranderende voedingspatroon heeft hier invloed op. Wil je een slanke buik, pas dan ook je voedingspatroon aan. Denk maar eens aan de oermens deze mensen aten vooral noten, zaden, groenten, fruit en vis. Deze mensen aten gezond natuurlijk voedsel, geen snacks uit de frituurpan of kant-en-klaar maaltijden uit de magnetron. Voorkom dat je teveel voorgefabriceerd voedsel binnen krijgt. Ook grote hoeveelheden suiker, granen en transvetten zijn niet goed om af te vallen rond de buik.

Tip 4: Onthoud de drie stappen

Snel afvallen kun je bereiken door de volgende drie stappen in acht te houden:

  • Eet geen suikers en koolhydraten meer
  • Eet meer gezonde vetten en groenten
  • Zorg voor meer beweging

Tip 5: Niet op een plek vet verbranden door buikspieroefeningen

Vet verbranden op een plek zal niet werken. Veel mensen met overmatig buikvet gaan buikspieroefeningen doen en zien geen resultaat. Uiteindelijk zal de spiermassa wel toenemen, maar je ziet de spieren niet, die blijven verscholen achter een dikke vetlaag. Voor de verbranding van vet is cardiotraining ideaal. Cardiotraining houdt in dat je een lichaamsbeweging uitvoert waarbij je het hart goed laat werken voor een langere periode. Tijdens een cardiotraining maakt het lichaam gebruik van verschillende energievoorraden. Als eerste de glycogeenvoorraad in de spieren, pas als deze voorraad op begint te raken wordt het vet verbrand. De voorraad vet wordt pas aangeboord na ongeveer 20 minuten, doorzettingsvermogen is dus wel een vereiste.

Een ultiem geheim om buikvet in zeer korte tijd te verliezen is er niet. Wil je afvallen en weet je niet hoe, dan kun je een personal coach/voedingsdeskundige benaderen. Deze mensen zijn zeer gespecialiseerd en weten per persoon het meest ideale schema samen te stellen voor een optimaal resultaat.

Reageer op: "Buikvet verbranden man; tips en manieren"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk