Oogkleur lichter maken met honing

Mooie lichte ogen Mooie lichte ogen

Is het mogelijk om je oogkleur op te lichten met honing? Is het überhaupt mogelijk mogelijk om je ogen een lichter tintje te geven? Veel mensen vinden dat hun ogen te donker zijn en willen graag een lichtere oogkleur. Bruin is de meest voorkomende oogkleur onder de wereldwijde populatie. Dit betekent dat, als je alle mensen op de wereld bekijkt, je de bruine oogkleur het meest tegenkomt. Ongeveer 80% van alle mensen hebben pigment in het oog dat bruine ogen veroorzaakt. Een klein deel van alle mensen hebben lichte ogen. Deze lichte ogen komen vooral voor in Nederland, IJsland, Scandinavië, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en de Baltische Staten.

Zijn lichte ogen mooier?

Waarom iemand graag lichte ogen wil hebben kan verschillende redenen hebben. Sommige mensen vinden lichte ogen gewoon mooier dan donkere ogen. Andere mensen willen graag een bijzondere oogkleur hebben. In bepaalde Aziatische landen heeft bijna 99% van de bevolking donkere ogen. Wanneer iemand daar lichte ogen heeft wordt dat gezien als extreem bijzonder, uniek en aantrekkelijk. Men hoopt dat lichte ogen net dat beetje extra toevoegt aan het uiterlijk.

Verschillende oogkleuren?

We weten allemaal dat je hoofdhaar makkelijk even een ander kleurtje kunt geven. Ben je niet blij met je zwarte haren? Een pakje met waterstofperoxide doet dan wonderen. Met je oogkleur zit het anders. Je kunt niet makkelijk de kleur van je iris veranderen. De kleur van je ogen wordt bepaald door een aantal factoren. In je oog vind je een bepaald pigment. Dit pigment is meestal eumelanine en de hoeveelheid bepaald onder andere je oogkleur.

Mensen met een donkere oogkleur (bruine ogen) hebben veel melanine in het oog. Mensen met lichte ogen (blauwe en grijze ogen) hebben juist weinig melanine. Mensen met groene ogen hebben een ander soort pigment in het oog. Dit pigment is feomelanine (ook wel lipochroom genoemd) en is een zeer zeldzaam oogpigment. De groene en amberkleur komt bijna niet voor.

Kijk goed naar je eigen oogkleur

Hoe maak je een oogkleur lichter?

Je kunt oogkleur niet permanent lichter maken. Wel is het mogelijk om je oogkleur tijdelijk te veranderen met behulp van kleurcontaclenzen. Deze lenzen plaats je op je eigen iris. Het is belangrijk om te kijken naar je eigen oogkleur bij de keuze van de kleurcontactlenzen. Mensen met een van nature donkere oogkleur kunnen het best gaan voor een kleur die een paar tinten lichter is. Kies bij donkere ogen bijvoorbeeld voor de kleur hazel. Mensen met lichte ogen kunnen alle kleuren kiezen.

Honing werkt niet om je oogkleur te veranderen?

Het idee dat honing je ogen kan oplichten is een populair idee bij veel mensen. Je ogen zouden een aantal tinten lichter worden als je elke dag een aantal druppels honing op je ogen aanbrengt. Het druppelen met honing heeft geen enkel effect op je oogkleur. Waarom niet? Het pigment dat je oogkleur bepaalt ligt diep in je oog. Honing valt alleen op je hoornvlies en komt niet bij dat pigment. Het is af te raden om je ogen bloot te stellen aan honing. Het druppelen van honing op je oogbol kan onomkeerbare schade aanrichten.

Laatst aangepast op zondag, 25 maart 2018 15:52

Reageer op: "Oogkleur lichter maken met honing"

1 Reactie

  • Reactielink Vasilica vd Velden zaterdag, 16 september 2017 15:29 Geplaatst door Vasilica vd Velden

    Goedemiddag
    Het is dus niet verstandig om mijn ogen te druppelen met honing begrijp ik eruit

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk