Kersttrends 2017 de laatste trends tijdens Kerstmis

Kersttrends! Kersttrends!

Wat zijn de kerst trends van 2017? Welke trends en stijlen zien we dit jaar massaal in de kerstbomen van Nederland. Kerst trends beperken zich niet alleen tot de aankleding van de kerstboom. Ook komen de kerst trends terug in de woonkamer en overige ruimten van het huis. Wie echt wil uitpakken trekt het kerstgevoel door naar de kersttuin. Ook in de tuin zijn namelijk kersttrends te ontdekken!

Kersttrends 2017: hoe de boom versieren

Er zijn een aantal trends te ontdekken die wij in 2017 met kerst gaan zien. In principe kan iedereen een prachtige boom aankleden die in de huiskamer past. Belangrijk is om het kerstgevoel goed terug te laten komen in de huiskamer. Dit is vaak de ruimte waar je het meest bent met familie en vrienden, juist tijdens kerst. De boom wil je zo mooi mogelijk versieren, maar hoe krijg je de boom in de kersttrends van 2017?

Scandinavisch design

Wie aan kerst denkt, denkt wellicht aan gezelligheid en kleur. In 2017 zien we een trend terug die we al eerder zagen rond kerst. Gezelligheid blijft een thema dat zich maar telken weer laat zien, zo ook dit jaar. Het scandinavisch gevoel van rust, ruimte en natuur zien we ook dit jaar weer terug in de kerstboom. Natuurlijke elementen en gezellige kleuren met metaalchtige en aardse tonen. Zo krijgt de boom dat tyisch kerstgevoel van vroeger. Wordt het dan een oma boom? Nee, dat zeker niet. Het scandinavisch gevoel kenmerkt zich ook door moderne elementen en uiteraard design. Zo komen moderne kerstballen en kerstelementen terug in de boom. Wie voor een scandinavische kerstboom gaat, zal dit door kunnen trekken naar de hele kerstkamer. Denk bijvoorbeeld aan een houten mand, hout elementen en gezellige kleden.

  • Scandinavisch kerstdesign is sober maar sijlvol
  • Veel houtelementen en gezelligheid staat voor het Scandinavisch kerstgevoel

Urban Jungle Kerst

Om het scandinavisch design tijdens kerst nog wat meer door te voeren en eigenlijk zelfs iets moderen te maken, komen we bij een tweede kersttrends namelijk de urban jungle kerst style. Veel huiskamers hebben al een urban jungle stijl. Dit betekent veel grote planten, het liefst het gevoel alsof je in de jungle zit. Veel exotische planten met allerlei verschillende bladmaterialen en structuren. Varens en grote ronde bladeren zorgen voor het jungle gevoel. Kerst en jungle, is dat wel een goede combinatie? Voor de kerst van 2017 is dat zeker een prachtige combinatie. Dit betekent dat de kerst een exotisch elementje krijgt. Verschillende houtsoorten kun je combineren met veel verschillende groenelementen en groenkleuren. Het mag glimmend zijn, maar mooier is om alles mat te houden. Het meest belangrijke bij de stijl urban jungle zijn de natuurlijke elementen die de kerst een rustige sfeer geven.

  • Combineer exotische planten met subtiele kerstelementen
  • Houdt het simpel, maar met veel oog voor detail

Zachte witte elementen

Houd je niet van groene en natuurlijke elementen, denk dan aan de zachte witte elementen met soms zelfs een aantal pastel kleuren. Pastel is eigenlijk helemaal geen kerst kleur. De meeste mensen denken namelijk direct aan Pasen als je het over pastel hebt. Toch worden de paste wel steeds meer gezien in kerstbomen en kerstelementen. Ook in kerstkaarten komen pastel kleuren steeds meer voor. De rustige en zachte kleuren geven kerst een lief en soms zelfs mystiek gevoel. De boom kun je aankleden met veel witte kerstballen en witte slingers. Beter is het om zoveel mogelijk groen door te laten sluimeren zodat de boom rust en puurheid laat zien. Zachte witte elementen zijn ideaal voor huiskamers met een uitgesproken karakter en inrichting.

  • Zachte elementen, een gevoel van puurheid en rust
  • Pastel zorgt voor een optimistisch kerstgevoel

Explosie van kleur is uit

Wie een trendy kerstboom wil neerzetten moet niet meer gaan voor een explosie van kleur. Dit was een aantal jaren geleden helemaal in, maar is in het jaar 2017 helemaal verdwenen. Eenvoud, rust en een soort van natuurlijke schoonheid is juist in. Houd het dit jaar simpel, maar met heel veel gevoel voor detail en klasse. De kerstboom van 2017 zal zeker niet snel worden vergeten!

Wat vind jij van de kersttrends van 2017? Ga jij je kerstboom elk jaar aankleden met nieuwe kerstballen en kerstversiersels óf ben je lekker rebels en doe jij je eigen ding? Laat het ons weten doormiddel van het reactieformulier onder dit artikel!

Laatst aangepast op maandag, 27 november 2017 19:32

Reageer op: "Kersttrends 2017 de laatste trends tijdens Kerstmis"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk