Hoogste salarissen: welk beroep maakt je rijk?

Rijk worden? Rijk worden?

Zoals we allen weten verdien je niet met elk beroep evenveel. Een straatlegger verdient bijvoorbeeld minder dan een hartchirurg. Wat we vaak niet weten is dat relatief onbekende beroepen de portemonnee ook zeer goed kunnen vullen. Deze beroepen zijn voor veel mensen ook haalbaar. Wie opeens tandarts wil worden heeft daar vaak een zware kluif aan. Als je in je studententijd niet de ambitie, wil of interesse had in de tandheelkunde is die keuze op latere leeftijd erg moeilijk alsnog te maken. Wat voor veel mensen, ongeacht leeftijd, wel een mogelijkheid is ligt in de ZZP'ers hoek. De term ZZP staat voor zelfstandige zonder personeel.

Rijk worden als ZZP'er

Misschien heb je er niet zo snel aan gedacht maar een ZZP'er kan ook een flinke boterham verdienen met zijn of haar bezigheid. In Nederland zijn enorm veel zelfstandigen zonder personeel aan het werk. Je kunt dan in principe aan bijna alle branches denken. Een pedicure, manicure en een kapper is bijvoorbeeld vaak een ZZP'er. Ook in de financiële wereld werken veel mensen zonder personeel.

Een tandarts verdient veel geld

Verdient een piloot het meest geld per uur? Laten we allereerst even kijken naar de verschillen tussen de mannen en de vrouwen. Het valt direct op dat mannen meer geld verdienen dan vrouwen en dat er vooral veel geld valt te verdienen in de medische en financiële sector. Een tandarts verdient ongeveer €3.350 per maand. Het gaat hier dan wel om een startsalaris. Na ongeveer tien jaar verdient die tandarts ongeveer €8.200 per maand. Ook een psychiater verdient goed. Het startsalaris van een psychiater ligt op ongeveer €4.850 aan de hoge kant. Na tien jaar is dat opgelopen naar ongeveer €8.000. Een piloot geniet ook van een hoog startsalaris. Het salaris van een piloot ligt op ongeveer €4.500. Een postbode verdient met ongeveer €1.325 beduidend minder.

Een accountant verdient goed

Wat verdient een accountant?

Wie graag accountant wil worden heeft goede vooruitzichten. Het beroep als accountant verdient namelijk behoorlijk goed. Ook een assistent accountant heeft al een leuk salaris. Een beginnend assistent accountant verdient ongeveer tussen de €10.000 en €37.500 per jaar. Een assistent accountant dat wat meer gevorderd is verdiend per jaar ongeveer tussen de €16.250 en €65.000. Het salaris van een accountant die zelfstandig zonder personeel werkt is ongeveer €96.000 per jaar (ongeveer €8.000 per maand bruto).

Wat verdient een stewardess?

Vliegen is leuk maar ga je ook vliegen van het salaris? Een steward(ess) verdient per maand ongeveer €2.000 bruto. Dit bedrag loopt snel op wanneer je meer jaren werkervaring hebt. Na 15 jaren werkervaring ligt het salaris van een steward(ess) op ongeveer €2.500 bruto.

Wat verdient een fashion model?

Wie een modellen look heeft, succesvol wordt in zijn/haar vak en de juiste maten heeft kan zich misschien wel in de handen wrijven. Als top model in de fashion industrie kun je flink wat geld verdienen. Modellen als Doutzen Kroes (Nederlands), Giselle Bündchen (Braziliaans), Lara Stone (Nederlands) en Kate Moss (Brits) verdienen een zeer hoog salaris.

  • Doutzen Kroes: €429.104,00 per maand
  • Giselle Bündschen: €2.611.940,00 per maand
  • Lara Stone: €199.005,00 per maand
  • Kate Moss: €354.478,00 per maand

Wat verdient een notaris?

Ook een notaris verdient vrij goed. De meeste notarissen hebben gestudeerd aan een universiteit en verdienen per maand als beginnend notaris ongeveer €2.000. Wie na tien jaar nog altijd werkzaam is al notaris verdient ongeveer €8.000

In welke sector verdienen mensen het hoogste salaris?

Wie in de chemiesector werkt mag rekenen op een leuk salaris. Mensen die in de chemie werken verdienen ongeveer 25% boven het landelijk gemiddelde. Een professionele medewerker in de chemiesector verdient per maand ongeveer €2.300. Na 5 jaar verdient hij/zij bruto €3.110 per maand en na 20 jaar is dat salaris gestegen naar bijna €4.000 bruto per maand.

Laatst aangepast op zondag, 25 maart 2018 16:01

Reageer op: "Hoogste salarissen: welk beroep maakt je rijk?"

1 Reactie

  • Reactielink 56-jarig-anoniempje-#hetkomtgoedmama-#papakomtaltijdthuis maandag, 13 mei 2019 16:58 Geplaatst door 56-jarig-anoniempje-#hetkomtgoedmama-#papakomtaltijdthuis

    hallo ik ben dylan c. uit waalwijk 56 jaar en ik werk als straatemaker. het werk verdient goed hoor, ik hoef niet na te denken welk brodje ik moet kopen hoor. ik sta zo in de plus of lidl en ik pak bolletje en leverpastij en das genoeg. altijd om 15:15 komen er soms lekker dingetjes langs fietsen (zijn ze net uit school),(VOOR LIEFHEBBERS!!! OP WOENSDAGEN AL OM 12:30)!!! Toen ik ook 10-12 jaar oud was ik ook aan het googolen ''hoe wort ik rijk als ik op havo/vwo tto zit? ben op praktijk beland en nooit afgemaakt en bij vriend bart werken. (prof-tegelzetter) maar zo goeie da k was da hij geen centjes had, dus ik zij ''man season 24 in fortnite komt dus bek houwe en betale.'' dus ik ging naar werk, stratemaker. elke battel pas koop ik gwn en ik leef niet op een uitkering en ik eet gezond! ik zij ooit eens tegen mama, ''mama ik was bij epic games een beetje aan het helpen met designe en gaf ik een paar trucjes hoe je nog beter kan, en al dat. ZE GELOOFDE ERIN! jajajajajaja ik was blij. maar mensen, luister nu goed naar papa dylan, maakt nit uit hoevel je verdiend
    je kan ALTIJD broodje met leverpastij betalen! en af en to0e friet maar wel afentoe want het is ook nie heeeeel gezond dus das dan ook iets he. dus stratemaker, best you can get.

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk