Lengte en lichaam bij fashionmodellen

Lengte is belangrijk Lengte is belangrijk

Modellen komen in allerlei verschillende maten. Je hebt voor bijna elke markt wel een speciaal type markt. Elke markt heeft weer verschillende eisen als het gaat om de modellen. In de fashionindustrie zijn veel modellen actief. Deze modellen hebben allemaal een bepaald soort lichaamstype en bepaald soort uiterlijk. Het uiterlijk van een model is vaak zeer herkenbaar en expressief. Ook is de lengte van een fashionmodel opvallend. Zowel vrouwelijke als mannelijke modellen zijn vaak lang en hebben een zeer laag vetpercentage.

Het lichaam van een fashionmodel

Een fashionmodel is een man of een vrouw die zeer geschikt is om fsahion te laten zien aan andere mensen. Een fashionmodel heeft vaak zeer specifieke maten. Je moet bij vrouwen dan denken aan een zeer slanke taille en een lange lichaamslengte. Bij mannen betekent het een licht gespierd, atletisch, lichaam en tevens ook een lange lichaamslengte.

Lengte van cruciaal belang

De lengte van een model

Specifiek voor fashionmodellen geldt dat ze lang moeten zijn. Vrouwen zijn ongeveer 1.80m en mannen zijn ongeveer 1.88m. Vrouwen die korter zijn dan 1.80m kunnen ook prima fungeren als fashionmodel. Let wel op dat er veel concurrentie is. Een model moet zich onderscheiden van de rest. Een model kan dat doen door middel van een lange lengte. Als een vrouw te lang is, is de markt minder groot voor haar. Ook jongens en mannen die werkzaam zijn in de fashionindustrie zijn vaak wat langer dan gemiddeld. Je moet denken aan een gemiddelde lengte van 1.88m. Jongens en mannen van ongeveer 1.85m kunnen ook geschikt zijn, echter is de markt kleiner. Ook uitschieters naar boven krijgen minder vaak opdrachten.

Vetpercentage en model

De eisen die gestelt worden aan modellen zijn hoog. Een model moet een zeer laag vetpercentage hebben. Dit betekent dat vrouwen vaak erg dun zijn, terwijl de mannen juist atletisch en licht gespierd moeten zijn. Mannen die model willen worden moeten veel trainen om een mooi en gespierd figuur te krijgen. Dit kan alleen door juist te trainen. Het lichaam mag niet te gespierd raken. De bovenbenen kunnen het best zo weinig mogelijk getraind worden. Gespierde bovenbenen en te gespierde kuiten is niet handig om kleding te passen. Vrouwen mogen ook niet te gespierd en te atletisch worden.

Leeftijd model

Modellen kunnen in principe op elke leeftijd wel beginnen maar houd er rekening mee dat de meeste vrouwelijke modellen vroeg beginnen. Met vroeg wordt een jaar of 16 bedoeld. Sommige modellen beginnen zelfs al eerder. Jongens en mannen beginnen veelal wat later. Meestal rond een jaar of 19. Het lichaam van een jongen/man heeft meer tijd nodig om gespierd te worden. Vrouwen kunnen minder lang model bijven voor topmerken. Mannen kunnen daarentegen meer opdrachten krijgen wanneer ze een hogere leeftijd hebben.

Ik wil model worden

Als je model wilt worden kun je dat doen door een foto te sturen naar modellenbureaus. Meestal moet je een aantal foto's sturen. Op de foto moet je zo neutraal mogelijk kijken en geen make up dragen. Je mag ook op een foto lachen zodat je tanden goed zichtbaar worden. Als je denkt dat je alles in huis hebt om een topmodel te kunnen worden moet je:

  • foto's sturen naar een geschikt modellenbureau
  • goed engels kunnen spreken
  • zelfverzekerd zijn
  • veel durven en jezelf goed kennen
  • nieuwsgierig zijn
  • het leuk vinden om te reizen
  • gezond willen leven

Veel mannen/vrouwen en jongen/meisjes hebben de droom om model te worden. De meeste worden het echter niet. Het leven van een model lijkt makkelijk en leuk. Het lijkt het leven te zijn van de jetset. In de praktijk is het leven van een model minder glitter and glamour. Het is hard werken en je wordt gedwongen om je grenzen te verleggen. Niet iedereen kan met de stress overweg.

Laatst aangepast op dinsdag, 30 augustus 2016 11:20

Reageer op: "Lengte en lichaam bij fashionmodellen"

Anderen lazen ook

Medische informatie…
Dit is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk