Review KLM 777-300ER Amsterdam Schiphol - Panama City

KLM Boeing 777-300ER KLM Boeing 777-300ER

Het review panel van Mens en Lichaam vloog in oktober van Amsterdam Schiphol Airport naar Panama City / Tocumen International Airport. Er is gevlogen in Economy Class met een Boeing 777-300ER van KLM. Verwacht goed eten en drinken, vriendelijk en behulpzaam personeel en relatief krappe stoelen.

Met KLM naar Tocumen International Airport

Het review panel van Mens en Lichaaam vloog met KLM naar het internationaal vliegveld van Panama-Stad. Het vliegveld ligt op ongeveer 15 kilometer verwijderd van het stadscentrum. KLM vliegt rechtstreeks naar Panama-Stad met een boeing 777-300ER. De totale duur van de vlucht is ongeveer 11 uur en 15 minuten. De opstelling van de stoelen in dit type toestel is 3-4-3. In zowel de heenvlucht als de terugvlucht is er gevlogen in een Boeing 777-300ER van KLM. KLM-2-min.jpgHet schermpje op de terugvlucht werkte prima, maar was wel wat ouderwets.

Economy Class of Economy Comfort?

Met KLM is het mogelijk om te reizen in verschillende klassen. Voor de heenvlucht naar Panama-Stad is gekozen voor Economy Class. Voor de terugvlucht van Panama-Stad naar Schiphol is gekozen voor Economy Comfort. Er is geen verschil in service voor beide klassen. Je krijgt in Economy en in Economy Comfort een kussentje en een deken. Het enige verschil tussen beide klassen is beenruimte en de mogelijkheid tot het verder hellen van de stoel.

Eten en drinken aan boord

Op lange vluchten biedt KLM de optie voor eten en drinken aan boord. Je hoeft niets te betalen voor eten en drinken. Ook hoef je niet te betalen voor bijvoorbeeld alcoholische dranken. De kosten voor eten en drinken is dus bij de ticketprijs inbegrepen. Er is voor beiden klassen geen verschil in het aanbod van eten en drinken.

Hoe zijn de stoelen van KLM?

De stoelen in Economy Class zitten prima, echter is er niet veel beenruimte. Ook is de breedte van de stoel niet ruim. De stoelen op de terugvlucht in Economy Comfort zijn een stuk ruimer. Je hebt meer beenruimte en de stoel kan verder naar achteren hellen.KLM naar Panama.jpgAan boord een modern en vernieuwde KLM Boeing 777-300ER.

In-flight Entertainment bij KLM

Tijdens de vlucht heb je een klein schermpje voor je. Op dit schermpje kun je onder andere films bekijken en vluchtinformatie vinden. KLM biedt een zeer uitgebereide selectie qua films. Je kunt de nieuwste series en films gratis bekijken. Het cabinepersoneel deelt altijd gratis headsets uit, mocht het zo zijn dat je je eigen oortjes bent vergeten. Houd er wel rekening mee dat de uitgedeelde oortjes van slechte geluidskwaliteit zijn. Op het in-flight entertainment is het mogelijk om: 

  • Films en series te bekijken met Nederlandse ondertiteling
  • Nederlands films en series te bekijken
  • Vluchtinformatie op te vragen
  • Simpele spelletjes te spelen
  • Chatten met passagiers in het vliegtuig

Helaas is het niet altijd even duidelijk hoe modern het vliegtuig is. Tijdens de heenvlucht naar Panama-Stad was het in-flight entertainment systeem een stuk moderner dan tijdens de terugvlucht. De kwaliteit van het schermpje tijdens de terugvlucht was vrij slecht. Daarnaast was er op de terugvlucht ook geen mogelijkheid om bijvoorbeeld je telefoon op te laden. Er zat op de terugvlucht dus geen USB poort bij het schermpje.KLM-1-min.jpgHet vliegtuig vliegt hoger dan 10 kilometer in de lucht!

  • Heenvlucht Schiphol - Panama City: modern schermpje, touchscreen, koptelefoon aansluiting en USB poort (telefoon opladen)
  • Terugvlucht Panama City - Schiphol: ouderwets schermpje, geen touchscreen, geen USB poort

Conclusie

De vlucht van Amsterdam naar Panama-Stad verliep rustig en zonder problemen. Het eten was prima en het personeel kwam vaak genoeg langs om drankjes te serveren. Het in-flight systeem op de heenvlucht was van goede kwaliteit. Het was erg fijn dat er een USB poort aanwezig was om de telefoon (of ander apparatuur) op te laden. De beenruimte in Economy Class is voor iemand van bijna 1.90m niet erg fijn. Het kussentje is van vrij slechte kwaliteit en biedt maar weinig ondersteuning. Het dekentje is wel goed en groot genoeg. De terugvlucht was minder plezierig. Aangezien je meer dan 11 uur in een vliegtuig zit, is het belangrijk dat het in-flight entertainment systeem van top kwaliteit is. Helaas was het schermpje oud en pixelig. Daarnaast was er ook geen USB poort te bekennen. De stoelen op de terugvlucht in Economy Comfort waren wel een stuk beter dan in Economy Class. Je betaalt ongeveer 100 euro extra voor een stoel in Economy Comfort, zeker het geld waard voor een lange vlucht als deze.

Laatst aangepast op woensdag, 04 januari 2017 13:45

Reageer op: "Review KLM 777-300ER Amsterdam Schiphol - Panama City"

Anderen lazen ook

© 2016 - 2018 www.mensenlichaam.nl

Onderdeel van het Trivomedia-netwerk